SOUDAL Polonyalı Yapıştırıcı üreticisini satın aldı

2014 yılında gerçekleşen bu üçüncü satın alma ile iddialı büyüme planları hayata geçirilmiş oluyor

Soudal BochemSOUDAL Polonya’nın mobilya, ayakkabı, yapı ve otomotiv endüstrilerine yapıştırıcı üreten ve 88 çalışanı bulunan Zaklady Chemiczne Bochem Sp. z.o.o. (Bochem) firmasını bünyesine kattığını gururla duyurmaktadır.

Bochem 1991 yılında kuruldu ve başlangıçta ayakkabı endüstrisi için yapıştırıcılar üretildi. O zamandan bu yana şirket uluslararası alanda ve ürün yelpazesini de büyüterek genişledi. Bugün Bochem çeşitli sanayilere yapıştırıcılar sunmanın yanı sıra alçıpan sanayi için modifiye nişasta ve yapıştırıcı bazlı laminasyon iş alanlarında başarılı iş birimleri kurdu.

Soudal BochemŞirket hem Polonya’da güçlü bir şekilde var olurken hem de orta ve doğu Avrupa ülkelerine cirosunun %40’ı oranında ihracat gerçekleştirmektedir. İki üretim merkezi de Varşova’nın 100 km güneyinde bulunan Pionki’de yer almaktadır.
Bochem, Soudal grubuna ait bir şirket olarak kendi adı altında ve mevcut yönetim yapısı ile faaliyetlerine devam edecektir. Bir aile şirketi olma temeline dayanan Bochem kültürü, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tesis etme ve yeniliklerle büyüme stratejilerine güçlü bir şekilde odaklanmış Soudal grubuna mükemmel şekilde uymaktadır.

Soudal için bu satınalma, yapıştırma teknolojileri alanındaki tecrübe ve yetkinliğinin geniş kapsamlı ürün portföyü ve farklı pazar segmentleri üzerinde genişlemesi anlamına gelmektedir. Bochem, grubun gelecek yıllar içindeki büyüme planlarında önemli bir merkez konumuna gelecektir.

Bochem Soudal’ın 2014 yılında gerçekleştirdiği üçüncü firma satın alımıdır. Nisan ayında Avusturalya’da Soudal ürünlerinin ana dağıtıcısı Soudis, Haziran ayında da Accumetric gruba dahil edilmiştir. Bochem şirketinin satın alınması da Soudal’ın faaliyet gösterdiği iş alanlarında dünya çapında bir oyuncu olma yönünde atılmış iddialı yeni bir adımdır.

2014 sonunda Soudal Grubun cirosu 80 Milyon € artış ile yaklaşık 570 Milyon € seviyelerine ulaşacaktır. Bochem üretim üniteleri, yakın zamanda Amerik’nın Kentucky eyaletinde bulunan Accumetric fabrikalarının satın alınması ve Chennai – Hindistan ile Soudal grubu dünya genelinde 16 üretim noktası ve 2100’ün üzerinde çalışan sayısına ulaşmıştır.

Vic Swerts, Soudal kurucusu ve başkanı:
"Bochem’in satın alınması bizim için önemli bir adımdır ve temel yetkinliklerimizi genişletmek ve geliştirmek için bir fırsat sunmaktadır. Bu durum kuşkusuz 44 ülkedeki Soudal organizasyonlarının dünya çapındaki ağı ile birlikte önümüzdeki yıllarda daha da büyümeye neden olacaktır."

Soudal BochemSoudal BochemSoudal Bochem
Soudal BochemSoudal Bochem