Soudal'dan tarihinin en büyük satın alımı

Soudal'dan tarihinin en büyük satın alımı Soudal TKK
 
Soudal, Güney Doğu Avrupa'daki en büyük bağımsız poliüretan köpük, mastik ve beton katkı maddesi üreticisi olan TKK Srpenica Şirketi’ni satın aldığını açıklamaktan gurur duyar.
 
 
Slovenya Cumhuriyeti sınırları içerisindeki Srpenica şehrinde bulunan TKK, 200’den fazla çalışanı istihdam ediyor ve şirketin 2013 yılında yaklaşık 50 milyon Euro'luk ciroya ulaşması bekleniyor.
 
1947 yılında kurulan TKK, pazar lideri olduğu ve TKK markasının da iyi bir üne sahip olduğu Balkanlarda çok güçlü bir konuma sahiptir. Cirosunun % 90'dan fazlasını Slovenya dışında gerçekleştiren TKK’nın aynı zamanda dünya çapında ihracatta çok başarılı bir geçmişi vardır. Bu durum son yıllarda işin etkili bir şekilde büyümesine de yansımıştır. Srpenica’daki üretim tesisinde istihdam edilen 110 kişinin çoğunluğu TKK markalı ürünlerin üretimi için hizmet vermektedir. Soudal, fabrikanın daha da geliştirilmesi için yatırım yapma niyetini açıkça ifade etmiştir.
 
Soudal TKK
 
TKK, Soudal’ın bağımsız yan kuruluşu olarak faaliyet gösterecek ve mevcut yönetim yerinde kalacaktır.
 
TKK’nın CEO’su Roman Jeras: “Soudal Gruba katılarak, TKK işlerinin daha yüksek bir seviyeye çıkması için büyük fırsatlar elde ettik.”
 
Soudal için TKK’nın satın alınması, şirket tarihindeki en büyük devralmadır. Bu satın alma, konsolide toplamı 500 milyon Euro üzerindeki eşiğe getirerek % 10’dan fazla ekstra ciro katmıştır. Bu, Soudal’ın kendi iş sektöründe dünyanın önde gelen oyuncularından biri olma hırsını vurgular. TKK Srpenica fabrikası, Soudal’ın dünya çapında 12. üretim fabrikası olmuştur.
 
Bu satın alma, Soudal portföyüne ekstra ürün yelpazeleri eklemesinin yanı sıra Soudal’ın Balkanlardaki konumunu da güçlendirecektir. Ar-Ge, tedarik, üretim, bilişim teknolojileri ve pazarlama alanlarında güçlü sinerjiler Soudal Grubun büyümek için yeni fırsatlar geliştirmesini sağlayacaktır.

SOUDAL'ın kurucusu ve başkanı Vic Swerts: "TKK'nın satın alınması Soudal için Avrupa'nın Balkanları kapsamasının tamamlanmasında büyük bir adımdır. Bu, ayrıca bizim yeni pazar dilimleri içinde büyümemizi sağlayacak uzmanlığı da beraberinde getirdi.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TKK Hakkında
 
TKK Srpenica 1958 yılında yerel kireç taşını yedek olarak kullanarak mastik üretmeye başladı. 1992 yılında ise 2007'de dünyanın önde gelen poliüretan köpük üreticilerinden biri olmak amacıyla PU köpük üretimine başladı. Yaklaşık % 90'ı ihracata dayalı olmak üzere toplam 45 milyon Euro'luk ciro yapıyor. TKK'nın yönetim merkezinin bulunduğu Orta Avrupa'daki genel pazar payının % 15 ile % 20 olduğu tahmin ediliyor. Eski Yugoslavya ülkelerinde önemli ölçüde daha yüksek bir pazar payı kaydediliyor. Slovenya ve Bosna-Hersek pazarının yaklaşık yarısı TKK'nın kontrolünde iken Sırbistan ve Hırvatistan'da ise TKK bu pazarın yüzde 20 ile 30’una hizmet vermektedir.