Soudal Işık

Soudal, Türkiye’de stratejik bir şirket alımı gerçekleştirdi
Isik


 
 
 
 
 
 
 
 
25 Kasım 2011’de Soudal NV, Işık’ın tüm mastik, yapıştırıcı ve PU köpük üretim ve satış faaliyetlerinin devralınması sürecini tamamladı. Bu adım, Soudal’ın büyüme isteğinin ve dünya genelinde varlığını hissettirme amacının bir göstergesidir.
 
31 Ekim 2011 itibariyle Soudal, satıştan pazarlamaya, üretimden lojistiğe, iletişimden finansa kadar Işık’ın tüm mastik, yapıştırıcı ve PU köpük faaliyetlerinden her yönüyle tek başına sorumlu olacaktır. Soudal ve Işık, bu geçiş sürecinin pürüzsüz olması için yakın işbirliği içerisinde çalışacaktır. Soudal, Işık’ın mevcut müşterilerinin beklediği seviyede işbirliği ve hizmet sunmakta kararlıdır.
 
Lightfix
PVC perde raylarını ve panellerinin üretim ve satışına ilişkin tüm Işık faaliyetleri bu sürecin dışında tutulmuştur ve sadece Işık kontrolünde olmaya devam edecektir. Soudal, hızla büyüyen Türkiye ve Arap yarımadası piyasasında lider konuma gelmek için tamamen kendisine ait olan bağlı kuruluşu Soudal İnşaat Malzemeleri Tic. A.Ş.’nin mevcut ticari faaliyetleriyle devraldığı bu faaliyetleri birleştirecektir.
 
 
 
Bu süreç, Soudal’ın Türkiye ve komşu ülke piyasalarındaki konumunu oldukça güçlendirecektir. Soudal, cirosunu yaklaşık 10 milyon Euro arttıracak olup devrin bir parçası olarak 46 kişilik personelin tümünü de istihdam edecektir. Ürün ve dağıtım kanallarına bakıldığında devralınan faaliyetler, Soudal iş modeliyle uyum içinde olacaktır.
 
Türk inşaat sektörü, dünyanın en büyük ve en dinamik inşaat sektörlerinden biridir. Genç ve hızla artan nüfusa sahip iç piyasanın birçok iş olanağı sunmasının yanı sıra Türkiye, komşu ülkelerde varlık göstermek için mükemmel bir geçit sağlıyor. Ürün geliştirme ve yenilik konusuna odaklanan Soudal, konumunu daha da geliştirmek için uygun bir yer edinmiştir.
 
1966 yılında kurulmuş olan Işık; mastikler ve PU köpükleri üretim ve ticari alanda 1998’den beri faaliyet göstererek perakendecilere ve profesyonel kullanıcılara hizmet vermektedir. 2010 yılında sattığı hemen hemen 20 milyon birim ürünle, Türk piyasasının orta ölçekli tedarikçilerinden biridir.
 
400 milyon Euro’nun üzerindeki cirosu ve dört kıtadaki on bir üretim sahasıyla Soudal, Avrupa’daki en büyük bağımsız mastik, PU köpük ve yapıştırıcı üreticisidir. 45 yıl önce başkanı Vic Swerts tarafından kurulmuş olan Soudal, 130’dan fazla ülkede profesyonel inşaat sektörüne, Kendin Yap ve endüstri iş kollarına hizmet vermektedir.