Soudal NV, Avrupa’nın en büyük bağımsız mastik, PU Köpük ve yapıştırıcı üreticisidir. 1966 yılında Y.K.Başkanı Sayın Vic Swerts tarafından kurulan şirket, halen bir aile şirketi olmanın ve büyük, çokuluslu şirketlerden bağımsız olmanın haklı gururunu yaşar.

Soudal, dünya genelindeki güçlü bir markadır. İnşaat, perakende kanallar ve endüstriyel kurulum alanlarındaki iş sahiplerine ve dünya çapında 130’dan fazla ülkede nihai kullanıcılara yaklaşık 50 yıllık deneyimiyle hizmet sunar. 5 kıtaya yayılmış 19 üretim tesisi ve dünya çapındaki 44 şirketiyle Soudal, en iyi teknik ve lojistik desteği sunuyor.

Soudal Türkiye Bayileri Belçika Turunda

Soudal Türkiye ekibi olarak ülke ve bölgelerimiz genelinde ciro sıralamasına giren 55 adet bayimiz ile Belçika’da ki merkez fabrikamıza gezi düzenledik.
4 ve 11 Haziran tarihlerinde iki ayrı grup olarak gerçekleştirdiğimiz üçer günlük seyahatlerde Turnout’da kurulu silikon, mastik ve köpük üretim fabrikalarımızda branşımızda gelinen en yüksek kapasite, en geniş arge ve en yüksek üretim teknolojilerine şahitlik ettik.
Belçika’nın en çok turist çeken Brüj şehrinde fayton turları, kanal tekne gezileri ve masalsı sokaklarında yaptığımız yürüyüşler ile enfes bir gün ve Antwerp’ün çok canlı merkezinde eğlenceli bir akşam geçirdik. Son gün bir olmazsa olmazı yerine getirdik ve Brüksel’ in turist merkezi olan sokaklarında Manneken Pis heykelini görüp, ünü dünyaya yayılmış ev yapımı çikolatalarından bolca yedik ve hediyelik olarak aldık.
Soudal’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Vic Swerts’ün ev sahipliğinde, muhteşem bir göl manzarası ve harika bir atmosferde geçen akşam yemeğimizin ve hoş sohbetlerimizin tadı damağımızda kaldı.
Seyahatlerimizin de ürün ve hizmetlerimizde hedeflediğimiz gibi sıfır sorun ilkesine uygun şekilde rahat, konforlu ve programlı gerçekleşmesini sağlayan tüm emeği geçenlere, muhteşem ev sahipliğinden dolayı Belçika’daki çalışma arkadaşlarımıza ama en çok davetimize katılma nezaketi gösterip bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizle birlikte en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

CARBOND KAMPANYA İÇERİĞİ


SOUDAL TÜRKİYE YENİ YERİNE TAŞINDI

Soudal Turkey2011 yılında Işık grubunun tüm mastik, yapıştırıcı ve poliüretan köpük üretim ve satış faaliyetlerinin devralınması ile başlayan sürecin tamamlanması ve son üç yılda hızla gelişip büyüyen iş hacminin karşılanması amacıyla Soudal Türkiye organizasyonu yeni üretim tesislerine taşınmıştır.

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi içinde bulunan 3600’ü kapalı 6000 m2 alana sahip yeni tesisler günlük 150.000 kartuş dolumu ve 12 metre yüksekliğe sahip raf sistemleri ile 2500 palet stoklama imkanı sunmaktadır. Stoklanan ürünlerin ideal şartlarda muhafaza edilmesine olanak sağlayan iklimlendirme, olası yangın risklerine karşı koruyan modern ikaz ve söndürme mekanizmaları ile stok hareketlerinin bilgisayarlar ve web ağı üzerinden anlık izlenebildiği sistemlere sahiptir. Günlük ortalama 15 tır, kamyon ve konteynır yükleme ve boşaltımı gerçekleştirilmektedir. Bu yeni tesis içinde aynı zamanda yeni yönetim ve idari personel ofisleri, kalite kontrol laboratuvarı, eğitim ve toplantı salonları da yer almaktadır. Mevut yeni yapısı ve kapasitesi ile Soudal Türkiye 5 yıllık strateji planlarına uygun bir yatırım gerçekleştirmiştir. Tüm paydaş ve iş ortaklarımızla bu mutluluk ve gururu paylaşıyoruz.

SOUDAL Polonyalı Yapıştırıcı üreticisini satın aldı

2014 yılında gerçekleşen bu üçüncü satın alma ile iddialı büyüme planları hayata geçirilmiş oluyor

Soudal BochemSOUDAL Polonya’nın mobilya, ayakkabı, yapı ve otomotiv endüstrilerine yapıştırıcı üreten ve 88 çalışanı bulunan Zaklady Chemiczne Bochem Sp. z.o.o. (Bochem) firmasını bünyesine kattığını gururla duyurmaktadır.

Bochem 1991 yılında kuruldu ve başlangıçta ayakkabı endüstrisi için yapıştırıcılar üretildi. O zamandan bu yana şirket uluslararası alanda ve ürün yelpazesini de büyüterek genişledi. Bugün Bochem çeşitli sanayilere yapıştırıcılar sunmanın yanı sıra alçıpan sanayi için modifiye nişasta ve yapıştırıcı bazlı laminasyon iş alanlarında başarılı iş birimleri kurdu.

Soudal BochemŞirket hem Polonya’da güçlü bir şekilde var olurken hem de orta ve doğu Avrupa ülkelerine cirosunun %40’ı oranında ihracat gerçekleştirmektedir. İki üretim merkezi de Varşova’nın 100 km güneyinde bulunan Pionki’de yer almaktadır.

Read more...

GENIUS GUN®: Konforlu PU Köpük

Poliüretan köpükte dünyada bir ilk… Kesinlikle dahice!

Soudal Genius Gun
Manuel PU köpük kullanıcıları, genellikle sorunlarla karşılaşırlar. Aynı anda teneke kutuyu tutmak, tetiği çalıştırmak ve köpüğün miktarını ayarlamak gibi. Özellikle de ilk kullanımdan sonra teneke kutunun muhafazasına ilişkin kısıtlamalar.
 
Piyasa ihtiyaçlarına göre sürekli olarak yenilikçi ürünler yaratmak, Soudal için son derece önemlidir. Bu nedenle, geçtiğimiz iki yıl boyunca kullanıcıların yaşadıkları sorunların üstesinden gelmek için Soudal olarak çok çaba gösterdik. Başka söze gerek yok: GENIUS GUN®: “Akıllı tetik” sayesinde, PU köpüğünün en konforlu ve en kolay uygulanabilir halini sunuyor.
 
GENIUS GUN®, hassas doz ayarlaması yapan ve başka bir tabancaya duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran, özel olarak tasarlanmış ve patentli bir uygulama sistemidir. Ergonomik tetiğinden rahatça tutup tek elle kolayca uygulayabilirsiniz. Tetik sisteminin içinde yer alan tıpalı ve kapaklı kapama sistemi sayesinde, kutunun 8 haftaya kadar tekrar kullanılması mümkündür.
 
Soudal Genius Gun
Kısaca GENIUS GUN®;
  • en konforlu ve en kolay
  • tasarruflu
  • “tekrar tekrar kullan” anlamına gelir
GENIUS GUN®, kesinlikle dahice!
 
 

Soudal CE işareti bilgilendirme

01 Temmuz 2013 itibariyle Yapı Malzemeleri Yönetmeliği birçok yapı malzemesinde geçerli olmak üzere yürürlüğe girecektir. CE işareti Avrupa Ekonomik Alanı'nın (AEA) tüm üye devletlerinde ve Türkiye'de gerekli hale gelecektir.
 
Sızdırmazlık malzemeleri(MASTİKLER) için 1 Temmuz 2013'ten 1 Temmuz 2014'e kadar süre uzatılmıştır.
 
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği CE işareti taşıyan her yapı malzemesine Performans Beyanı iliştirilmesini öngörmektedir.
 
Bir üretici olarak Soudal, gerekli Soudal ürünlerinde doğru CE-işaretlemesini yapacak ve ilgili Performans Beyanını hedeflenen pazarın dilinde, dijital olarak ya da kağıt üzerinde hazırlayacaktır.
 

Yeni ve etkileyici 5-katlı bir bina

Soudal, yüksek teknolojiye sahip Ar&Ge merkezi açıyor
 
İnşaat, ev düzenleme ve endüstriyel uygulamalarda kullanılan mastik, yapıştırıcı ve PU köpükleri üreticisi Soudal için yeniliğe odaklanmak ve yerel piyasa ihtiyaçlarına adapte olmak uzun geçmişi olan bir gelenektir.
 
Bu köklü vizyon; Turnhout-Belçika’da, Soudal merkez ofisinin yakınında yepyeni bir Araştırma ve Geliştirme Tesisinin kurulmasına zemin hazırlamıştır. Bu merkez, Soudal’ın yenilikçi ruhunu daha da belirgin kılmaktadır.